top of page
  • Foto van schrijverBS de Brug

Ons jaarthema (2023-2024)!

Bijgewerkt op: 22 okt. 2023


Onze slogan voor het jaarthema!
 

Het nieuwe schooljaar is van start gegaan en we zijn verheugd om ons jaarthema "Veilig leef-leerklimaat op school" aan u voor te stellen. Dit jaar draait alles om 'groei, leer en straal'. Om dit te bereiken, hebben we elke maand een nieuw thema met een bijpassende slogan om ons te begeleiden op onze reis naar een veilige en positieve leeromgeving voor onze leerlingen. We geloven namelijk sterk in de kracht van een positieve omgeving en een leuke groepssfeer.


In de maand december ligt de focus op het thema "Wij zijn blij want iedereen hoort erbij!" We willen in september (en uiteraard ook in de rest van het schooljaar ;-) ) extra inzetten op verbinding en een positief leef-leerklimaat. De eerste weken van het schooljaar zijn cruciaal voor het opbouwen van een positieve groepssfeer, en daarom besteden we veel aandacht aan groepsvorming. Dit omvat groepsactiviteiten/spellen, proactieve cirkels en samenkomsten van alle klassen (het lager EN de kleuters) bij wat we "gouden momenten" noemen.


Wat zijn deze gouden momenten precies? Tijdens de "gouden weken" in september en oktober houden we wekelijks speciale bijeenkomsten om verbinding op schoolniveau te bevorderen. Tijdens deze momenten vieren we verjaardagen, successen en zetten we talenten in de kijker. Het doel is om elke leerling te laten zien dat ze gewaardeerd en erkend worden.


Bekijk zeker de foto's van ons eerste 'gouden moment' hieronder!


Op 1 september begonnen we met een geweldige activiteit om het belang van samenwerking en verbinding te benadrukken: een escape room in de lagere school. Onze leerlingen werkten samen om de code te kraken van een cijferslot van een mysterieuze kist (hier zaten namelijk de sleutels in van alle leerkrachten). Het was een spannende uitdaging die niet alleen teamwork bevorderde, maar ook de kritische denkvaardigheden van de kinderen aansprak. Voor onze kleuters hadden we een speciaal avontuur: 'Rikki's Dappere School Ontdekkingen.' Bij elke succesvol voltooide opdracht kregen de kleuters een puzzelstukje van hun juf. Toen ze alle puzzelstukjes verzamelden, werden ze beloond met een pot vol heerlijke snoepjes. Het was een leuke en leerzame ervaring die de kleuters hielp om elkaar beter te leren kennen.


Bekijk zeker onze TikTok hieronder om een beeld te krijgen van deze activiteit!

Dit schooljaar belooft een jaar vol groeien, leren en stralen te worden. We zullen elke maand nieuwe thema's en slogans introduceren om verschillende aspecten van een veilig leef-leerklimaat te verkennen. Samen zullen we werken aan het creëren van een omgeving waarin iedereen zich welkom, gewaardeerd en geliefd voelt. In september beginnen wij met de slogan 'wij zijn blij want iedereen hoort erbij', waarbij we inzetten op een positieve en sterke groepsvorming.


We kijken uit naar een geweldig schooljaar! Samen kunnen we onze school sterker maken dan ooit tevoren.


Met vriendelijke groet,

Team BS de Brug

Benieuwd naar onze socials? Bezoek zeker even deze link: linktr.ee/bsdebrug

of scan onderstaande QR-code:


27 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Wees als eerste op de hoogte van een nieuwe blogpost!

Bedankt voor het abonneren!

bottom of page