top of page
  • Foto van schrijverBS de Brug

Nieuwtje: Speel-o-theek!

Bijgewerkt op: 22 okt. 2023


Speel-o-theek BS de Brug
Nieuwtje: Speel-o-theek!
 

Speel-o-wat? De Speel-o-theek! We hebben geweldig nieuws om met jullie te delen! op 12 oktober opende onze gloednieuwe 'Speel-o-theek' voor de lagere school zijn deuren, en we kunnen nauwelijks wachten om jullie er alles over te vertellen. Benieuwd naar wat dit precies is? Dat kan je hier lezen!


Dankzij onze Speel-o-theek, bevorderen we het samen leren en samenleven! Het staat dus ook in direct verband met ons jaarthema 'groei, leer en straal!'

Wat is een Speel-o-theek, vraag je je af?

Het is een speelgoedwinkeltje waar onze leerlingen speelgoed kunnen uitlenen om hun speeltijden nog leuker en plezanter te maken. De leerlingen kiezen iets uit op het menu, bestellen dit bij de leerlingen van L5 en L6 in de speel-o-theek en voila! Elke middagspeeltijd kunnen ze iets nieuws ontdekken en samen spelen. Dankzij onze Speel-o-theek, bevorderen we het samen leren en samenleven! Het staat dus ook in direct verband met ons jaarthema 'groei, leer en straal!'. Deze maand pakken we trouwens uit met het maandthema 'Geluk!? Gelukt!? Gelukkig!?', ook hier hebben we een rechtstreekse schakel met de Speel-o-theek!.


Waarom staat dit initiatief in direct verband met ons jaarthema en maandthema?

Onze leerlingen zijn door de Speel-o-theek namelijk volop bezig met spelen, wat niet alleen leidt tot minder ruzie, maar ook tot meer speelplezier. Het is een directe manier om bij te dragen aan het welzijn en geluk van onze kinderen. Door te spelen, leren ze waardevolle sociale vaardigheden, samenwerking en creativiteit, wat allemaal bijdraagt aan hun algehele welzijn en geluk. Dat doen ze uiteraard allemaal samen! Hierdoor gaan ze groeien, leren en stralen! Dit alles leidt tot een positieve leeromgeving!


Waarom een Speel-o-theek?

Ons doel is om de speeltijden op BS De Brug nog leuker te maken en het spelplezier van onze leerlingen te vergroten, wat perfect past binnen ons jaarthema. Door speelgoed te delen en te ontdekken, leren ze niet alleen nieuwe vaardigheden, maar ontwikkelen ze ook vriendschappen en bouwen ze herinneringen op die ze voor altijd zullen koesteren.


Wat kunnen de kinderen verwachten?

Denk aan een breed scala aan spannend speelgoed, van ballen en springtouwen tot loopklossen en evenwichtsballen. We hebben ons best gedaan om een collectie samen te stellen, zodat er voor ieder wat wils is. Bekijk hieronder een greep uit ons aanbod!


Wie baat de Speel-o-theek uit?

De leerlingen van L5 en L6 zullen de Speel-o-theek draaiende houden. Via een beurtrol werken er 2 leerlingen met een speciaal uitleensysteem. Hier kunnen ze bijhouden welk speelgoed aanwezig is, wie het speelgoed leent en welk speelgoed nog teruggebracht moet worden. Ook kunnen ze noteren in welke staat het speelgoed wordt teruggebracht! Een beetje zoals in een bibliotheek! Zij zullen de Speel-o-theek dus soepel laten draaien.


Dit project is niet alleen leuk voor onze leerlingen, maar het helpt hen ook verantwoordelijkheid te ontwikkelen. Omdat ze verantwoordelijk zijn voor het speelgoed dat ze uitlenen.


Bekijk zeker onze Instagrampost over de opening van de Speel-o-theek!We kijken alvast uit naar enorm veel speelplezier! Al die lachende en stralende gezichtjes doen ons deugd!


Met vriendelijke groet,

Team BS de Brug

Benieuwd naar onze socials? Bezoek zeker even deze link: linktr.ee/bsdebrug

of scan onderstaande QR code!

QR code linktree BS de Brug
Logo BS de Brug Bocholt


33 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


Wees als eerste op de hoogte van een nieuwe blogpost!

Bedankt voor het abonneren!

bottom of page